Next Gen

Logo design

Next Gen is een voetbalclub die op zoek is naar de nieuwe generatie Nederlandse profvoetballers.

OPDRACHTGEVER

Next Gen

MEDIA-UITING

Branding voor het tenue

DE OPDRACHT

Next Gen is een nieuwe voetbalvereniging opzoek naar de beste voetballers. Om dit te bereiken willen ze dat hun uitrusting hierbij aan sluit. Om die reden hebben ze mij gevraagd een logo te ontwerpen die de waarde van de club uitstraalt.

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

Energie

Next Gen heeft aangegeven een explosieve en energieke vereniging te zijn. De kracht en inspanning die achter elk trap zit is gigantisch. Om dit te kunnen vertalen naar een passend design heb ik de beweging en de snelheid van de bal als inspiratie gebruikt.

WAT WETEN WE?

Insights

OPVALLEN

Het logo moet onderscheidend zijn. Anders dan andere voetbalclubs. 

ENERGIEK

Het moet de energie en kracht van de spelers uitstralen.

HERKENNING

Het moet direct duidelijk zijn dat het gaat om een voetbalclub.

WAT PAST?

Diverse versies

Om het visuele aspect te laten opvallen is het van belang dat de behoefte van de gebruiker centraal staat. Om die reden speelt herkenning een belangrijke rol. Deze herkenning heb ik op drie verschillende manieren gevisualiseerd. Ne het presenteren van deze visualisaties is er gekozen voor optie 2. Deze straat zowel energie als herkenning uit, het is een logo die onderscheidend is.

Gekozen logo

Uit mijn testen is gebleken dat het logo gekozen door de opdrachtgever ook daadwerkelijk aansluit bij de wensen van de spelers. Zo geven ze aan de beweging van de bal onderscheidend te vinden. Echter zijn ze wel van mening dat het logo krachtiger wordt wanneer deze een felle kleur heeft en op een zwarte ondergrond wordt geplaatst.

VISUALISATIE

De look & feel

Zoals aangegeven is uit mijn testen gebleken dat een felle kleur het beste aansluit de waarde die vereniging wil uitstralen. Om die reden heb ik gekozen voor een felle kleur groen (energy), hierbij is het wel van belang dat wanneer er voor witte ondergrond wordt gekozen er een donkere versie van het logo wordt gebruikt.

#1a1a1a
R:26|G:26|B:26

#3a3a3a
R:58|G:58|B:58

#a5f200
R:156|G:242|B:0

#fdfdfd
R:253|G:253|B:253

EINDRESULTAAT

Next Gen

Het uiteindelijke resultaat voldoet aan alle wensen en eisen van de opdrachtgever en de doelgroep. Zo is het logo opvallend, energiek en onderscheidend. Het geeft direct aan dat dit een fanatiek explosief team is die gaat voor de overwinning. Zien hoe ze dit doen, gebruik de button hieronder.

In Actie